Home »

România, destinaţia cu cea mai mare creştere a numărului de turişti britanici (raport)

România, destinaţia cu cea mai mare creştere a numărului de turişti britanici (raport)

România, destinaţia cu cea mai mare creştere a numărului de turişti britanici (raport)
 

România este ţara cu cea mai mare creştere a numărului de turişti britanici. Între 2007 şi 2017, numărul cetăţenilor din Regatul Unit care au vizitat România a crescut cu 638%, consemnează Reprezentanţa Comisiei Europene în România pe pagina sa de Facebook, făcând trimitere la un articol publicat săptămâna aceasta de Lonely Planet.

Compania de turism On The Go Tours a analizat datele prezentate de Organizaţia Mondială a Turismului, agenţie specializată a Naţiunilor Unite, în raportul său pe 2018 care evidenţiază faptul că România este destinaţia de vacanţă care a înregistrat cea mai mare creştere în ceea ce priveşte numărul de turişti britanici, relatează site-ul specializat în ghiduri de călătorie.

România are o mulţime de experienţe interesante pe care le poate oferi vizitatorilor. Bisericile sale de piatră şi mănăstirile impresionante oferă un peisaj uimitor în mijlocul munţilor stâncoşi şi a dealurilor. Oraşele transilvănene sunt desprinse parcă dintr-un peisaj de poveste cu castelele lor semeţe ce se înalţă pe dealurile stâncoase, în timp ce Bucureştiul oferă o atmosferă vibrantă. Vârfurile muntoase din Transilvania şi Moldova, acoperite în unii ani de zăpadă încă de la mijlocul lunii octombrie, te cheamă să le cucereşti, iar traseele bine marcate te conduc pe vârfuri din toate direcţiile, scrie Lonely Planet.

Potrivit raportului, pe locul al doilea în ceea ce priveşte creşterea numărului de vizite ale turiştilor britanici se află Lituania (187%), urmată de Mexic (145%). Pe locurile patru şi cinci se află Ungaria şi respectiv Emiratele Arabe Unite, urmate de Polonia, Portugalia, Danemarca, Nigeria şi Maroc.

AGERPRES/(AS - autor: Mihaela Moise, editor: Mariana Ionescu, editor online: Simona Aruştei)

2019-03-22 12:05:52
AGERPRES

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!