Home »

ŞTIRILE AMIEZII - SPORT - 15 FEBRUARIE

ŞTIRILE AMIEZII - SPORT - 15 FEBRUARIE

ŞTIRILE AMIEZII - SPORT - 15 FEBRUARIE
 

* Pugilista română Lăcrămioara Perijoc s-a calificat, joi, în sferturile categoriei 57 kg, la turneul internaţional Memorialul Strandja de la Sofia, după ce a învins-o prin KO tehnic în repriza a treia pe bulgăroaica Marina Sivenova, potrivit site-ului federaţiei bulgare de profil.

* Tenismanul japonez Kei Nishikori, principalul favorit al turneului ATP de la Rotterdam, s-a calificat în sferturile de finală ale acestei competiţii, dotată cu premii totale în valoare de 1.961.160 euro, învingându-l în două seturi, 6-1, 6-4, pe letonul Ernests Gulbis, într-o partidă disputată joi.

* Jucătoarea germană de tenis Angelique Kerber, a treia favorită, o va întâlni pe belgianca Elise Mertens în semifinalele turneului WTA de la Doha (Qatar), dotat cu premii totale de 916.131 dolari.

* Croaţia, deţinătoarea titlului, va avea ca adversare Rusia şi Spania - ţara gazdă - în Grupa B a competiţiei de tenis pe echipe Cupa Davis în noul său format, ce va avea loc în perioada 18-24 noiembrie la Madrid, conform tragerii la sorţi efectuate joi.

* Tenismanul american Frances Tiafoe, al doilea favorit, a fost învins de taiwanezul Jason Jung (143 ATP) cu 6-3, 7-5, joi, în optimile de finală ale turneului ATP de la New York, dotat cu premii totale de 694.995 dolari.

* Tenismanul austriac Dominic Thiem, campionul en titre, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului ATP de la Buenos Aires, dotat cu premii totale de 590.745 dolari, după ce l-a învins, joi, la debutul său, pe germanul Maximilian Marterer, cu 6-4, 6-4.

* Pilotul belgian Thierry Neuville (Hyundai) a câştigat proba specială de deschidere a Raliului Suediei, a doua etapă a Campionatului Mondial (WRC) ediţia 2019, disputată joi seara pe hipodromul din Karlstadt.

* Norvegianca Marte Olsbu Roeiseland a câştigat proba de sprint 7,5 km de la Soldier Hollow (Statele Unite), desfăşurat joi în cadrul Cupei Mondiale feminine de biatlon, informează AFP.

* Trupul neînsufleţit al fotbalistului argentinian Emiliano Sala, mort într-un accident de avion petrecut între Nantes şi Cardiff, urmează să sosească vineri dimineaţă la Buenos Aires, de unde va ajunge apoi în oraşul său natal, Progreso, pentru a i se aduce un ultim omagiu, informează AFP.

* Chile a anunţat joi că se alătură candidaturii comune Argentina-Paraguay-Uruguay la organizarea Cupei Mondiale de fotbal din 2030, care va marca împlinirea unui secol de la primul Mondial din istorie, găzduit de Uruguay, informează AFP.

* Clubul italian de fotbal Palermo, aflat în prezent în liga secundă (Serie B) şi la care evoluează atacantul român George Puşcaş, a fost vândut din nou joi, schimbându-şi astfel proprietarul pentru a doua oară într-un interval de trei luni, informează agenţia Reuters.

* Patronul clubului de fotbal AS Monaco, miliardarul rus Dmitri Rîbolovlev, a decis joi să se separe de vicepreşedintele Vadim Vasiliev, aflat la gruparea monegască de şase ani, dar considerat responsabil pentru numeroase "erori" de management la echipa aflată în dificultate pe plan sportiv, informează AFP.

* Puternica Ligă naţională de fotbal american (NFL) a încercat să-l angajeze, în 2017, pe conducătorul campionatului profesionist nord-american de baschet (NBA), care a respins însă această tentativă de recrutare, a anunţat postul de televiziune ESPN, citat de AFP.

* Liga franceză de fotbal (LFP) a anunţat că va depune o plângere penală împotriva autorilor desenelor graffiti cu caracter rasist, antisemit şi homofob la adresa atacantului Kylian Mbappe (PSG), relatează Reuters.

* Antrenorul Ernesto Valverde îşi va prelungi contractul cu clubul de fotbal FC Barcelona cu un an, cu o opţiune de alt an suplimentar, până pe 30 iunie 2021, în acelaşi timp cu mandatul actualului preşedinte Josep Maria Bartomeu, relatează EFE.

* Liga profesionistă nord-americană de fotbal (MLS) a anunţat, joi, că Don Garber, emblematicul său conducător începând din 1999, a semnat un nou contract valabil până în anul 2023, informează AFP.

* Brazilianul Neymar, atacantul echipei de fotbal Paris Saint-Germain, a anunţat că face tot posibilul pentru a se recupera cât mai rapid după accidentarea la piciorul drept şi a putea evolua în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, informează presa franceză.

* Fundaşul lateral brazilian Emerson Aparecido Leite, de la Atletico Mineiro, a ajuns vineri în Spania şi va evolua la clubul de fotbal Betis Sevilla, coproprietar al jucătorului alături de FC Barcelona, până în iunie 2021, relatează EFE.

* Columbianul Sebastian Molano (Team Emirates) a câştigat joi, la sprint, etapa a 3-a a Turului ciclist al Columbiei, în timp ce compatriotul său Rigoberto Uran (Education First) a îmbrăcat tricoul portocaliu al liderului, pe care îl purtase după prima etapă.

* Pilierul Owen Franks, dublu campion mondial cu All Blacks, va juca din sezonul viitor la Northampton, au anunţat clubul englez şi Federaţia de rugby din Noua Zeelandă, citate de AFP.

* Steve Kerr, antrenorul echipei Golden State Warriors, a fost amendat cu 25.000 de dolari, joi, la o zi după eliminarea sa de pe banca tehnică pentru că a insultat un arbitru la meciul pierdut de campioana en titre în faţa formaţiei Portland Trail Blazers (107-129), informează AFP.

* New York Knicks a reuşit să câştige meciul din deplasare cu Atlanta Hawks, 106-91, joi, în campionatul profesionist nord-american de baschet (NBA), după 18 înfrângeri consecutive, cea mai lungă serie negativă din istoria sa.

* Echipa britanică de Formula 1 McLaren a anunţat că spaniolul Fernando Alonso, dublu campion mondial, ar putea îndeplini rolul de pilot de rezervă al acestei grupări în acest sezon, dacă va fi necesar, informează agenţia Reuters.

* Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice din 2020 de la Tokyo a anunţat vineri că a majorat cu 43% bugetul pentru ceremoniile de deschidere şi închidere, până la 104 milioane euro, relatează EFE.

AGERPRES (editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)

2019-02-15 13:00:00
AGERPRES

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!