Home »

ŞTIRILE AMIEZII - SPORT - 13 FEBRUARIE

ŞTIRILE AMIEZII - SPORT - 13 FEBRUARIE

ŞTIRILE AMIEZII - SPORT - 13 FEBRUARIE
 

* BC CSU Sibiu, liderul la zi al Ligii Naţionale, va juca în sferturile de finală ale Cupei României la baschet masculin contra formaţiei SCM ''U'' Craiova (locul 3 în campionat), potrivit tragerii la sorţi efectuate miercuri, a anunţat Federaţia Română de Baschet pe pagina sa de Facebook.

* Clubul de fotbal Dinamo Bucureşti l-a cedat sub formă de împrumut pe fundaşul Marco Ehmann la divizionara secundă Farul Constanţa, a anunţat, miercuri, gruparea alb-roşie pe site-ul său oficial.

* Tenismanul belgian David Goffin, cap de serie numărul 8 la turneul ATP de la Rotterdam, a fost eliminat în primul tur al acestei competiţii, dotată cu premii în valoare totală de 1.961.160 euro, fiind învins în două seturi, 7-6 (7/5), 7-5, de francezul Gael Monfils, într-o partidă disputată marţi.

* Jucătoarea letonă de tenis Anastasija Sevastova, favorita numărul 7, a fost eliminată în primul tur al tur al turneului WTA de la Doha, dotat cu premii totale în valoare de 916.131 dolari, fiind învinsă în două seturi, 7-5 (7/4), 6-4, de rusoaica Ana Blinkova, într-o partidă disputată marţi.

* Tenismanul american Reilly Opelka (2,11 m) s-a calificat, marţi, în optimile de finală ale turneului ATP de la New York, dotat cu premii totale de 694.995 dolari, după ce l-a învins pe al cincilea favorit, francezul Adrian Mannarino, cu 2-6, 7-6 (7/5), 6-4.

* Tenismanul spaniol David Ferrer, aflat la ultimul său an în circuitul ATP, a debutat cu dreptul la turneul de la Buenos Aires, dotat cu premii totale de 590.745 dolari, marţi, printr-o victorie în faţa tunisianului Malek Jaziri, cap de serie numărul opt, cu 7-6 (15/13), 6-3.

* Corpul neînsufleţit al fotbalistului argentinian Emiliano Sala, recuperat din adâncurile Canalului Mânecii, după accidentul de avion care i-a curmat viaţa, va fi repatriat vineri în Argentina, a declarat, pentru AFP, primarul oraşului Progreso, în care a crescut atacantul.

* Preşedintele echipei de fotbal Cardiff City, Mehmet Dalman, a afirmat că clubul său va plăti indemnizaţia de transfer în cazul atacantului Emiliano Sala, decedat într-un accident de avion, dacă acest lucru va fi necesar, denunţând totodată existenţa unor "anomalii" în contact.

* Ole Gunnar Solskjaer, antrenorul echipei engleze de fotbal Manchester United, a recunoscut superioritatea formaţiei Paris Saint-Germain în partida disputată marţi seara pe Old Trafford şi câştigată cu 2-0 de francezi, în prima manşă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor.

* Thomas Tuchel, antrenorul echipei de fotbal Paris Saint-Germain, a apreciat că elevii săi au obţinut o victorie "meritată" în partida cu formaţia engleză Manchester United (2-0), disputată marţi seara pe stadionul Old Trafford, în cadrul primei manşe a optimilor de finală ale Ligii Campionilor.

* Kylian Mbappe, atacantul-vedetă al clubului Paris Saint-Germain, consideră că echipele franceze nu trebuie să se mai teamă atunci când evoluează în Liga Campionilor, deoarece fotbalul din Ligue 1 este în acest moment unul competitiv.

* Şansele de calificare rămân în continuare egale, a afirmat antrenorul lui FC Porto, Sergio Conceicao, după eşecul la limită suferit de echipa sa, marţi seara, pe Stadio Olimpico, în faţa formaţiei italiene AS Roma, în prima manşă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor la fotbal.

* Antrenorul echipei AS Roma, Eusebio Di Francesco, regretă golul "norocos" marcat de FC Porto în partida disputată marţi seara pe Stadio Olimpico, în cadrul primei manşe a optimilor de finală a Ligii Campionilor la fotbal, afirmând că elevii săi vor încerca să joace cât mai ofensiv în returul din Portugalia.

* Portarul echipei Real Madrid, belgianul Thibaut Courtois, s-a declarat un partizan al introducerii arbitrajului video (VAR) din faza optimilor de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, relatează Reuters.

* Bundesliga, care cuprinde cele 36 de cluburi din primele două ligi ale campionatul profesionist de fotbal al Germaniei, a realizat în sezonul trecut o cifră de afaceri record în istoria sa, 4,42 miliarde de euro, în principal datorită creşterii valorii drepturilor de televiziune, a anunţat Liga Germană de Fotbal (DFL).

* Clubul german de fotbal Werder Bremen a anunţat că nu îi va permite atacantului japonez Yuya Osaka să joace la Copa America 2019, din Brazilia, care debutează pe 14 iunie şi unde naţionala Japoniei participă ca invitată alături de Qatar, relatează Reuters.

* Fundaşul spaniol Raul Albiol, de la echipa de fotbal Napoli, a suferit o intervenţie chirurgicală la genunchi, la o clinică londoneză, a anunţat clubul din Serie A, fără a preciza durata indisponibilităţii jucătorului, relatează AFP.

* Ciclistul columbian Rigoberto Uran a îmbrăcat tricoul de lider al Turului Columbiei la finalul primei etape, un contratimp pe echipe disputat la Medellin, pe distanţa de 14 km, şi încheiat cu victoria echipei sale, Education First, informează AFP.

* Federaţia Internaţională de Şah (FIDE) a lansat, marţi, o campanie pentru ca ''sportul minţii'' să fie inclus în programul Jocurilor Olimpice de vară din 2024, de la Paris, transmite Reuters. FIDE a făcut apel ca formatele mai rapide ale şahului, şahul rapid şi blitz, să fie incluse în programul JO 2024.

* World Boxing Council (WBC) a ordonat disputarea unui meci între americanul Dominic Breazeale şi britanicul Dillian Whyte pentru titlul interimar al categoriei grea şi determinarea challenger-ului oficial pentru Deontay Wilder (SUA), campionul mondial, relatează Reuters.

* Superstarul echipei Los Angeles Lakers, LeBron James, rămâne cel mai bine plătit jucător din liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA), pentru al cincilea an consecutiv, cu venituri estimate la 88,7 milioane dolari (78,36 milioane euro), conform clasamentului publicat de revista economică Forbes.

* Golden State Warriors, campioană ultimelor două ediţii, s-a impus pe teren propriu, cu 115-108, în faţa echipei Utah Jazz, marţi, într-un meci din campionatul profesionist nord-american de baschet (NBA), consolidându-şi poziţia de lider în Conferinţa Vestului.

AGERPRES (editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)

2019-02-13 13:00:00
AGERPRES

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!